Edzőtermi tippek kezdőknek

A legtöbbünk általában már a motivációt is elég nehezen találja meg ahhoz, hogy lejárjon az edzőterembe. De, amikor meglátjuk a rengeteg gépet, és a magabiztosabbnál magabiztosabb embereket a teremben, akkor még az a kevés indíttatásunk is elszáll.

Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben adunk néhány olyan edzéssel kapcsolatos tippet, amelyeknek a segítségével idővel mi is olyan profivá válhatunk, mint a teremben lévő többi vendég.

A célunknak megfelelően válasszuk ki a pihenőidőt!

Bármi is legyen a célunk az edzőterembe járással, ahhoz, hogy azt el tudjuk érni, szükség van egy megfelelő pihenőidőre. Ez a zsírégetés esetében az egyes körök között 15-50 másodpercet jelent, míg az izomépítéskor 45-90 másodpercet. Ez alatt az idő alatt töltődnek ugyanis fel az izmaink energiaraktárai.

Kezdetben ne a mennyiségre, hanem a minőségi kivitelezésre törekedjünk!

Mivel még csak most ismerkedünk az edzőteremmel, így valószínűsíthető, hogy nem rendelkezünk kellő rutinnal ahhoz, hogy egyből tökéletesen kivitelezzünk egy feladatot. Pedig, ha az eredményességre törekszünk, akkor a helyes kivitelezés igenis fontos.

Ezért érdemes inkább pár sorozatot nagyon kicsi súllyal vagy súly nélkül elvégezni, és ha lehet akkor tükör előtt, hogy belerázódjunk a dolgokba.

Vagy használjuk inkább a gépeket!

Bár a súlyzós edzés jó, de mint, ahogy fentebb is írtuk, kell némi gyakorlat a megfelelő kivitelezéséhez. Ha viszont ennek megszerzéséhez nem rendelkezünk kellő türelemmel, akkor válasszuk inkább a merev gépeket, mivel jóval nehezebb rajtuk rosszul dolgozni.

Fontos a hidratálás

A megfelelő folyadék után rendkívül nagy jelentőséggel bír a testedzés alatt, mivel a fizikai tevékenység közben nagyon sok vizet használunk el testünkből. Minél hosszabb ideig tart tehát a mozgás, és minél intenzívebb, annál többet kell innunk.