Google értékelő termékek: Praktikus tippek a hatékony alkalmazáshoz

Az ügyfélelégedettség mérésének egyik legfontosabb eszköze az ügyfélvisszajelzések gyűjtése. Ebben a digitális korban az online értékelések különösen nagy jelentőséggel bírnak. A Google értékelő kártya modern és hatékony megoldás, amely lehetővé teszi, hogy egyszerűen és gyorsan gyűjtsd az ügyfélek véleményeit. Különösen, ha a socialcard.hu által kínált termékeket használod, amelyek NFC chipet és QR kódot is tartalmaznak. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan alkalmazhatod hatékonyan a Google értékelő kártyát, és megosztunk néhány gyakorlati tippet is.

Milyen termékek érhetőek el jelenleg a piacon?

Kártya: Diszkrét és kompakt, könnyen átadható ügyfeleknek találkozók során.
A5-ös méretű tábla: Ideális üzletekben vagy irodákban való elhelyezéshez.
Kulcstartó: Praktikus és mindig kéznél van.
Sticker (ragasztható matrica): Könnyen alkalmazható bármilyen felületen, például boltok bejáratánál vagy pénztáraknál.

NFC chip és QR kód

Mindegyik termék NFC chipet és QR kódot tartalmaz, amelynek segítségével az ügyfelek egyszerűen elérhetik a Google értékelő oldalát. Nincs szükség bonyolult lépésekre, csak egy érintés vagy kódbeolvasás, és az ügyfél máris az értékelési oldalon találja magát.

Statisztikai rendszer
Pl.: a socialcard.hu termékei egy statisztikai rendszerrel is össze vannak kötve, amely lehetővé teszi, hogy nyomon kövesd a begyűjtött értékeléseket és optimalizáld az értékelési kampányaidat.

Miért érdemes Google értékeléseket gyűjteni?

Növeli a bizalmat és hitelességet
Az online értékelések alapvető szerepet játszanak a vállalkozás hitelességének növelésében. Amikor egy potenciális ügyfél először keres rá a cégedre, nagy valószínűséggel áttekinti az ügyfélvisszajelzéseket. A pozitív értékelések azonnal növelik a vállalkozásod iránti bizalmat.

Javítja a keresőoptimalizálást (SEO)
A Google algoritmusai figyelembe veszik az értékeléseket a keresési rangsorok meghatározásakor. Azok a vállalkozások, amelyek sok és pozitív visszajelzést kapnak, előnyösebb helyezést érhetnek el a keresési eredményekben. Ezáltal növelhetik az organikus forgalmat és a helyi SEO eredményeiket is.

Hatékony alkalmazási tippek

 1. Látható elhelyezés
  Fontos, hogy a socialcard.hu termékei jól látható helyeken legyenek elhelyezve. Tedd ki a kártyákat, táblákat, kulcstartókat és stickereket olyan helyekre, ahol sokan megfordulnak, például pénztáraknál vagy az üzleted bejáratánál.
 2. Ösztönzés az értékelésre
  Kérd meg ügyfeleidet, hogy használják az eszközöket és hagyjanak véleményt. Az ösztönzés hatékony módszer lehet, például kis ajándék vagy kedvezmény felajánlása az értékelésért cserébe.
 3. Visszajelzések kezelése
  Mind a pozitív, mind a negatív értékelésekre válaszolva mutasd meg, hogy törődsz az ügyfelek véleményével. A negatív visszajelzésekre adott udvarias és megoldásorientált válaszok javíthatják a vállalkozásod hírnevét és ügyfélelégedettségét.
 4. A statisztikai rendszer használata
  Használd ki a socialcard.hu statisztikai rendszerének előnyeit, hogy nyomon kövesd, melyik eszköz működik a leghatékonyabban. Az adatok alapján finomhangolhatod értékelési stratégiáidat, hogy a lehető legtöbbet hozd ki belőlük.

Gyakori hibák elkerülése

 1. Rossz elhelyezés
  Ügyelj rá, hogy a socialcard.hu eszközei jól látható helyen legyenek. Ha elrejtve maradnak, sokkal kevesebb esély van rá, hogy az ügyfelek használni fogják őket.
 2. Nem megfelelő ösztönzés
  Az ügyfelek nem fognak értékelést hagyni csak azért, mert megtehetik. Tudatosítsd bennük, hogy értékeled a visszajelzésüket, és miért fontos az számodra. Kínálj nekik kis ajándékokat vagy kedvezményeket, hogy növeld az értékelési hajlandóságot.
 3. Elhanyagolt statisztikák
  Ne hagyd figyelmen kívül a statisztikai adatokat. Ezek az adatok segítenek felismerni, melyik eszköz hozza a legjobb eredményeket, így optimalizálhatod az értékelési kampányokat.

Ügyfélszolgálati előnyök

Visszajelzési kultúra kialakítása
Az ügyfelek visszajelzései alapján gyorsan reagálhatsz a problémákra és kérdésekre, javítva ezzel az ügyfélszolgálati élményt. A Google értékelő termékek által gyűjtött visszajelzések segítenek kialakítani egy olyan kultúrát, ahol az ügyfélvélemények kiemelt figyelmet kapnak, és a folyamatos fejlődés alapjává válnak.

Problémamegoldás
A negatív értékelések nem feltétlenül jelentenek rosszat. Segítségükkel könnyen felismerheted azokat a területeket, ahol javításra van szükség. Ha udvariasan és gyorsan reagálsz a negatív visszajelzésekre, azzal nemcsak az adott ügyfelet nyered vissza, hanem másokat is meggyőzhetsz arról, hogy törődsz az ügyfeleiddel és komolyan veszed a problémáikat.

Versenyelőny

Kiemelkedés a tömegből
A Google értékelő kártya használatával könnyedén kiemelkedhetsz a versenytársaid közül. Azok a vállalkozások, amelyek nem fordítanak figyelmet az ügyfélvisszajelzések gyűjtésére és kezelésére, hátrányba kerülhetnek. Egy jól karbantartott értékelési rendszer azonnali versenyelőnyt jelenthet.

Pozitív márkakép
A rendszeresen gyűjtött és kommunikált pozitív értékelések hozzájárulnak egy pozitív márkakép kialakításához. Az ügyfelek szívesebben választanak egy olyan vállalkozást, amelyet mások is jónak találtak és pozitívan értékeltek.

A Google értékelő kártya használata elengedhetetlen egy sikeres vállalkozás számára. Az ügyfélvisszajelzések gyűjtése nemcsak növeli a bizalmat és hitelességet, hanem javítja a keresőoptimalizálást és az ügyfélszolgálati teljesítményt is. A socialcard.hu termékei – kártya, A5-ös tábla, kulcstartó és sticker – kényelmes és hatékony módot kínálnak arra, hogy gyorsan gyűjtsd az értékeléseket. Használd ezeket az eszközöket, hogy kiemelkedj a versenytársaid közül és építs egy erős online jelenlétet, amely hosszú távon hozzájárul üzleti sikereidhez.